Sales Engineer

Wat hebben de high-tech, de automotive en de medische industrie met elkaar gemeen? Zonder gereedschap dat met extreme precisie is gemaakt, staan hun machines stil. Al die hoogwaardige onderdelen, matrijzen, mallen en stempels worden vakkundig gemaakt en gereviseerd bij GMI BV in Tilburg. Hier worden bijvoorbeeld ook hoogwaardige onderdelen gemaakt die Ultra Clean geproduceerd moeten worden voor ASML. Om uitbreiding van de activiteiten op te vangen, zoekt ixxenz voor GMI een sales engineer die het vak van gereedschapmaker begrijpt.

Als sales engineer bij GMI werk je zelfstandig binnenkomende aanvragen van klanten uit op basis van je technische kennis. Meestal gaat het daarbij om enkelstuks of kleine series. Je leest de tekeningen, stelt vast welke bewerkingen nodig zijn en hoeveel tijd dit kost. Indien nodig spiegel je dit met je collega's in de werkplaats. Je calculeert hiervoor een prijs en bespreekt deze met de klant. Ook zorg je voor de werkvoorbereiding waarbij je gebruik maakt van het ERP systeem MKG. Bovendien bewaak je in overleg met de productieleider de productie.

Je werkt in deze functie in een klein team van sales engineers. Het is afwisselend werk, waarbij je veel vrijheid krijgt en de verantwoordelijkheid die daar bij hoort. Het grootste gedeelte van je tijd ben je aanwezig op kantoor of in de werkplaats, om samen te kunnen sparren en te overleggen. Ongeveer een dag in de week ga je langs bij nieuwe en bestaande klanten. Daarnaast bezoek je ook vakbeurzen en dergelijke.

Hoge nauwkeurigheid en kwaliteit staan centraal in alle activiteiten. Klanten schakelen GMI namelijk in om hoogwaardige oplossingen te bedenken voor de productie van complexe onderdelen en gereedschappen waar andere bedrijven veel moeite mee hebben.

Welke bagage neem je mee?

 • Je hebt een aantal jaren werkervaring als gereedschapmaker, instrumentmaker of gelijkwaardig

 • Bij voorkeur heb je ook ervaring als werkvoorbereider in een gereedschapmakerij.

 • Je beschikt over het technisch inzicht en de creativiteit om oplossingen te bedenken voor de productie van complexe gereedschappen.

 • Je bent in de eerste plaats een vakman, maar ontwikkelt jezelf graag verder richting een meer commerciële functie.

 • Als het om de kwaliteit van werken gaat, leg je de lat hoog, zowel voor je zelf als voor je collega’s.

 • Je beheerst Nederlands goed, in woord en geschrift.

Jouw kansen als Sales Engineer

 • GMI biedt je een vast contract (38 uur) in een uitdagende en afwisselende functie
 • Een uitstekend salaris.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen, deelname aan de bedrijfspensioenregeling, een overwerkvergoeding en een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Een bonus voor alle medewerkers in winstgevende jaren.
 • Ruime kansen om jezelf verder te ontwikkelen en bij te scholen.
 • Flexibele werktijden zijn mogelijk.
 • Aandacht voor een gezonde balans tussen werk en privé.
 • Personeelsuitjes, 2x per jaar.

Over het bedrijf

ixxenz bemiddelt in deze vacature voor gereedschapmakerij GMI in Tilburg, een familiebedrijf met een informele sfeer en een no-nonsense mentaliteit. Hier werken circa 40 vakmensen die gaan voor kwaliteit. GMI heeft alle disciplines in huis en heeft daarvoor een uitgebreid eigen machinepark. Tot de opdrachtgevers behoren aansprekende namen zoals Bosch, Tesla, DAF, Sabic, Fokker, maar ook Coca Cola.

Solliciteer direct

Stuur je cv rechtstreeks naar info@ixxenz.nl.

 Wil je eerst meer informatie, bel dan met Kim van Balen van ixxenz, T 0485-22 51 00.

 Het kan zijn dat je (nog) niet alle vaardigheden bezit die voor deze functie van belang zijn. Neem dan contact met ons op. Samen kijken wij hoe dit eventueel binnen de functie kan worden opgelost.

Meer lezen

Over ixxenz

ixxenz is dé specialist als het gaat om technische vacatures binnen de werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Wij bemiddelen in vaste banen op MBO, HBO en universitair niveau. Ons werkgebied bevindt zich in Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.

www.ixxenz.nl
T 0485 225100 Sint Anthonis
T 040 2402003 Eindhoven
E info@ixxenz

Meer lezen

Broekhovenseweg 130 P 
5021 LJ  Tilburg
+31 13 542 52 46

Centaurusweg 111
5015 TC  Tilburg
+31 13 455 69 25

IBAN: NL85RABO0191214140
BIC: RABONL2U
KVK Tilburg: 18034175
BTW: NL809513730B01